28 Νοεμβρίου 2011

Focus σε τέσσερις indie rock βρετανικές μπάντες

Κάνουμε focus στους πιο hot νέους εκπροσώπους ενός είδους που βρίσκεται σε άνθηση.

Μια άνθηση που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, οπότε και ξεπρόβαλλαν στο προσκήνιο οι Αμερικανοί Strokes, που έδωσαν στους Βρετανούς το πάτημα να πρωταγωνιστήσουν σε αυτό το Post-Punk Revival. Ανάμεσα στα νέα συγκροτήματα που πρωτεμφανίστηκαν κατά την προηγούμενη δεκαετία ήταν οι Franz Ferdinand, οι Arctic Monkeys, οι Kaiser Chiefs και άλλα πολλά. Το κύμα αυτό φαίνεται πως έχει τελειώσει και με διάφορες παραλλαγές του να ξεπροβάλλουν μέσα στη χρονιά, είδαμε εξαιρετικά συγκροτήματα να κάνουν πολύ καλές προσπάθειες. Από τα δεκάδες συγκροτήματα που ξεχωρίζουν, επιλέξαμε τέσσερα. Άλλα είναι πιο γνωστά και άλλα λίγότερο:

4. Noah and the Whale 

Οι Noah and the Whale είναι ίσως ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα συγκροτήματα της προηγούμενης γενιάς και της νέας. Διαφορετικοί, στη σύνθεση τους έχουν μάλιστα και ukulele, και τα πρώτα τραγούδια τους, γύρω στο 2007-8 θα μπορούσαν να είναι soundtrack στο Little Miss Sunshine. Πέρυσι κυκλοφόρησαν ένα νέο άλμπουμ, πιο ώριμο τόσο στον ήχο όσο και στους στίχους.



3. The Big Pink 

To πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2009, οπότε και έκαναν support σε συναυλίες των Muse. Σήμερα, βρίσκεται στα σκαριά ο δεύτερός τους δίσκος, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012 και τα πρώτα δείγματα που είχαμε από αυτόν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Το electro rock στοιχείο είναι πολύ έντονο στα τραγούδια του δίδυμου από το Λονδίνου, που πλαισιώνεται από ένα ικανό ροκ σύνολο. Μόλις πριν μερικές μέρες, κυκλοφόρησαν το single Ηit the Ground (Superman).






2. Dry the River

Ίσως ένα από τα πιο ελπιδοφόρα συγκροτήματα της Μεγάλης Βρετανίας, με κάθε φόντο να κάνει μεγάλη καριέρα, αρκεί να μην κάνει ... εκπτώσεις και αλλάξει τον ήχο του σε πιο εμπορικό. Τους έκανε αφιέρωμα η Guardian ως το συγκρότημα της "ημέρας", αλλά κάτι μας λέει πως το μέλλον τους θα είναι πολύ πιο λαμπρό από αυτό. Ας περιμένουμε και θα δούμε.




1. The Vaccines

Δεν χρειάζονται συστάσεις για τους The Vaccines. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους ήταν ό,τι καλύτερο έχουμε ακούσει από τους ... Arctic Monkeys. Αν δεν τους έχετε ακούσει, ξεκινήστε με το τραγούδι που έχει σκίσει στα charts, το Norgaard: