7 Δεκεμβρίου 2011

Ταινίες: Detroit Rock City!

Η ταινία του Adam Rifkin είναι από τις αγαπημένες μου κωμωδίες που ασχολούνται με τη ροκ μουσική (μαζί με το μεταγενέστερο School of Rock).
Διηγείται την ιστορία μιας παρέας που είναι ξετρελαμένη με τους Kiss και έχουν στήσει ένα δικό τους λυκειακό Tribute Band που ονομάζεται Mystery. Οι τέσσερις φίλοι κάνουν ό,τι περναει από το χέρι τους προκειμένου να βρεθούν στη συναυλία τoυ αγαπημένου τους συγκροτήματος στο Detroit.

Με κωμικό τρόπο απεικονίζεται η εποχή του Rock, όπως τη θυμούνται όλοι εκείνοι που την έζησαν: Η θρήσκα μαμά που ακούει μέχρι και τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας και ... βγάζει σπυράκια, οι ξετρελαμένοι με τα ροκ σταρ είδωλά τους, έφηβοι, η μεγάλη αντιπαράθεση ροκ και ντίσκο, η τρέλα που επικρατεί στην Αμερικανική μεγαλούπολη και το ραδιόφωνο διέξοδος του νέου προς τη μουσική του.

Όλα αυτά έρχονται στην οθόνη, όχι σαν ένα ξεθωριασμένο λεύκωμα αναμνήσεων, αλλά σαν μια τρελή, νεανική κωμωδία, που ναι μεν έχει να θυμίσει πολλά, αλλά ζωντανεύει με ανεκτή αισθητική (όσο είναι αυτό δυνατόν όσο μιλάμε για την εποχή εκείνη) μια παρελθοντική εικόνα που άφησε κάμποσα κατάλοιπα στους ... σημερινούς μπαμπάδες !

Όπως γράφει και η αφίσα "KISS the rules goodbye"!!