7 Δεκεμβρίου 2012

#14. Nada Surf - The Stars Are Indifferent to Astronomy



Από τα μισά περίπου της δεκαετίας που μας πέρασε, άρχισα να πειραματίζομαι, αποκτώντας διάφορα post-punk, post-grunge και post-brit pop ακούσματα. Οι Nada Surf είναι ένα από τα συγκροτήματα-σταθμούς της μουσικής των 00's, παρότι τους έλειψε η τρομερή επιτυχία που συνόδεψε, άλλους συνοδοιπόρους τους.


Μπορεί,από άποψης μουσικού στυλ, να μην έχουν σημείωση ιδιαίτερη πρόοδο και να μην έχουν σηματοδοτήσει κάποιο σπουδαίο reinvention, αλλά η ίδια συνταγή που μας έφερε το εξαιρετικό Lucky, τέσσερα χρόνια πριν, λειτουργεί, για ακόμα μια φορά.

Το άλμπουμ ήταν από τα λίγα φετινά, που με κέρδισαν αμέσως, με την ψαγμένη μελωδικότητα και την υποθάλπτουσα ψυχεδέλεια, σε φαινομενικά μετρήσιμα ηχητικά "μεγέθη". Όπως προδίδει και ο food-for-thought τίτλος του, το "The Stars are Indifferent to Astronomy", είναι ένα άλμπουμ έξυπνο, αν και εύπεπτο. Αν δεν ήταν το εφάμιλλο σε ήχο και στυλ follow-up ενός τόσο ώριμου και ολοκληρωμένου δίσκου, ίσως κατέληγε και πιο ψηλά στη φετινή μου λίστα. Από την άλλη, πόσες μπάντες αυτή τη στιγμή εκεί έξω μπορούν να βγάλουν άλμπουν σαν το τελευταίο των Nada Surf;


The story so far:

15. Ty Segall Band - Slaughterhouse
16. King Tuff - King Tuff
17. Green Day - DOS!
18. Soundgarden - King Animal
19. Raveonettes - Observator
20. Rush - Clockwork Angels