12 Δεκεμβρίου 2013

#9. Vista Chino - Peace

Σύνοψη - Το άλμπουμ σε μία φράση: 

Κρατώντας αναλλοίωτο τον trademark ήχο τους, η συνέχεια του act Kyuss Lives! μας έδωσε το 2013 ένα δίσκο, ο οποίος ξεχωρίζει από τη μάζα των stoner συγκροτημάτων εκεί έξω για τη σκληράδα των riffs, στιβαρά rhythm sections και αξιομνημόνευτα σόλο επενδεδυμένα με τη χαρακτηριστική φωνή του Garcia.

Highlight:

 Dargona Dragona και Planets 1 & 2
 


Encore - Extra σχόλια: 

  • Εξαιρετικό άλμπουμ, από τα κορυφαία στο είδος του, συνεχίζει μια ιστορία που έχουν ξεκινήσει ως Kyuss τη δεκαετία του 1990
  • Έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στις τάξεις του heavy rock μια τάση για επιστροφή στους ήχους του stoner rock. Οι πρωτεργάτες του είδους δεν θα μπορούσαν να λείψουν από αυτό το revival
  •  Με προβληματίζει το γεγονός ότι πλασάρονται ψηλά μπάντες σαν τους Kyuss (ΟΚ, Vista Chino) και τους My Bloody Valentine. Μάλλον δείχνει ότι η σύγχρονη παραγωγή σε όλα τα υποείδη του rock είναι προβληματική, ειδικά αφού οι ελπιδοφόρες μπάντες και καλλιτέχνες των '00s (και) φέτος έβγαλαν αμφιλεγόμενα (Miles Kane) ή απογοητευτικά άλμπουμ (Franz Ferdinand)
  • Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω ακούσει τόσο πολύ, όσο τα υπόλοιπα άλμπουμ της δεκάδας. Αλλά η χαρά της ανακάλυψής του, συν το ότι δεν ήξερα καν ότι δουλεύουν άλμπουμ και  οι πρώην Kyuss Lives τελικά βγήκε αλμπουμάρα, με ενθουσίασε τόσο που αρκούσε για να πλασαριστεί στα πιο αγαπημένα μου.


The Story So Far


 #9. Vista Chino - Peace
#10. Bad Religion - True North
#11. My Bloody Valentine - M B V
#12. CHVRCHES - The Bones of What You Believe
#13. Turin Brakes - We Were Here
#14. David Bowie - The Next Day
#15. Bastille - Bad Blood
#16. Of Montreal - Lousy with Sylvianbriar
#17. Kavinsky - OutRun
#18. Suede - Bloodsports
#19. Vampire Weekend - Modern Vampires of the City
#20. Nick Cave & The Bad Seeds - Push the Sky Away