16 Δεκεμβρίου 2015

#05. Tame Impala - Currents

.   

Σύνοψη -  σε μία φράση

Παρεκκλίνοντας από το κιθαριστικό ηχητικό περίβλημα των δύο προηγούμενων άλμπουμ, οι Tame Impala παράγουν κλιμακούμενα ψυχεδελική μουσική με μοντέρνα μουσικά στοιχεία και λαβυρινθώδεις, σκοτεινές εσωτερικές αναζητήσεις σε έναν από τους πιο πολυπαιγμένους δίσκους του 2015.

Highlight 

 

Γιατί #5;

  • Πρόκειται για ένα βαθιά ψυχικό, δύσκολο και προσωπικό δίσκο, που παρά τις radio-friendly στιγμές του, απαιτεί πολλά ακούσματα και αμέριστη προσοχή. Τα πολλαπλά μουσικά στρώματα αρχίζουν και αποκαλύπτονται μετά το δεύτερο-τρίτο άκουσμα, κάνοντας το "Currents" τον πιο μαγευτικό δίσκο της πλούσιας αν και μικρής δισκογραφίας των Tame Impala. 
  • Ο ήχος, οι εναλλαγές διάθεσης στα 13 κομμάτια του άλμπουμ, ακόμα και τα εικαστικά που έχουν σαν στόχο να αποπροσανατολίσουν με διάφορα optical illusions παραπέμπει σε κάτι μυστηριώδη θρίλερ φαντασίας, σαν το Donnie Darko. Αν το Currents ήταν ταινία, μάλλον θα'ταν sci-fi θρίλερ σαν το Empire Strikes Back στο πιο αντισυμβατικό. 
  • Η αισθητική του Currents είναι τόσο απομακρυσμένη από τις παραδοσιακές pop συμβάσεις, ώστε να με κάνει να ξεχνάω κατά την ακρόαση ότι πρόκειται για mainstream τέχνη.
  • Μου αρέσει ο τρόπος που οι στίχοι των Tame Impala χειρίζονται το παρελθόν. Δεν το εξιδανικεύουν, ούτε το δαιμονοποιούν, απλώς το αποτυπώνουν, κρατώντας στο παρόν μόνο όσα θέλουν.  

The story so far 


#05. Tame Impala - Currents 
#06. Grimes - Art Angels
#07. Blur - The Magic Whip
#08. Royal Headache - High
#09. Bop English - Constant Bop
#10. My Morning Jacket - The Waterfall
#11. Jamie XX - In Colour
#12. The Decemberists - What A Terrible World, What A Beautiful World
#13. Beach House - Thank Your Lucky Stars
#14. Clutch  - Psychic Warfare
#15. El Vy - Return to the Moon
#16. Kurt Vile - B'lieve I'm Goin' Down
#17. Wilco - Star Wars
#18. Foals - What Went Down
#19. The Maccabees - Marks To Prove It
#20. CHVRCHES - Every Open Eye