13 Ιανουαρίου 2012

Πρώτο digital EP απο την Red Aura

Μίνι κριτική από το Σάκη Αλεξανδρόπουλο σε μια πρόσφατή του ανακάλυψη.


Πριν από μερικές ημέρες, ήρθε στο προσωπικό μου mail, μια ειδοποίηση από την Red Aura, μια ελληνίδα που μένει μόνιμα στην Αγγλία, ότι μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο το της digital E.P., το οποίο μπορείτε να το προμηθευτείτε ηλεκτρονικά από εδώ. Η ονομασία του είναι Troubled Mind και απαρτίζεται από τέσσερα κομμάτια συνολικής διάρκειας είκοσι λεπτών.
Τα τραγούδια αποτελούν ένα experimental/dark/noise ambient μείγμα, που παρόμοιο του έχω ακούσει μόνο στους Wolf Eyes, όσον αφορά τον τρόπο mix(αρίσματος) των ήχων, αλλά με ήπια φωνητικά όπου υπάρχουν και μουσική της φαίνεται να είναι έντονα επηρεασμένη από Porcupine tree και raised by swans.
Προσωπικά, θεωρώ πως είναι μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια, με ανάλογο αποτέλεσμα, μιας και είναι μια αυτόνομη κυκλοφορία με πολύ προσωπική δουλειά, όσον αφορά στον τομέα της εκτέλεσης, αλλά και στον τομέα της προώθησης το εν λόγο EP.  
Μιας και είναι η πρώτη της solo δουλειά, θα την κρίνω ιδιαίτερα σκληρά, για να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο, βάζοντας της 7/10.
Τέλος, θα ήθελα να της ευχηθώ καλή συνέχεια αλλά και ότι περιμένουμε ακόμα περισσότερα τραγούδια από την μουσική πρέσβειρα μας στην γηραιά Αλβιώνα.