11 Δεκεμβρίου 2015

#10. My Morning Jacket - The Waterfall

  

Σύνοψη -  σε μία φράση

Ατμοσφαιρικό, πνευματώδες και οριακά ρομαντικό, το έβδομο studio album των My Morning Jacket και το καλύτερό τους εδώ και μία δεκαετία, προσεγγίζει το παρελθόν με έναν δεξιοτεχνικά πλαισιωμένο πραγματισμό, αποφορτίζοντας τα throwbacks από μια νοσηρή νοσταλγία που επιτάσσει η τάση της εποχής.

Highlight 

 

Γιατί #10;

  • Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που άκουσα το "Off The Record", από το Ζ. Έπαιζε στο ραδιόφωνο κάποιου καταστήματος. Λίγο πριν τελειώσει το τραγούδι, έβγαλα από τη σχολική μου τσάντα ένα τυχαίο σπιράλ τετράδιο και σε μια μισογραμμένη σελίδα έγραψα δυο-τρεις στίχους που πρόλαβα να πιάσω. Όταν πήγα σπίτι, ανακάλυψα τους My Morning Jacket και λίγο αργότερα τον προτεινόμενο ως συναφή, Ryan Adams. Πρέπει να ήταν άνοιξη του 2006.
  • Μερικά κομμάτια του Waterfall (Believe, Compound Fracture) από την πρώτη ακρόαση μου επανέφεραν το ίδιο συναίσθημα: τη "σκοτεινή" προσμονή για μια άγνωστη κι ακαθόριστη αρμονία
  • Όπως σε όλους τους δίσκους τους, με τις πολλές ακροάσεις αποκαλύπτονται πολλαπλά εκφραστικά στρώματα.
  • Η ενδοσκόπηση σε αρκετά σημεία του άλμπουμ παίρνει ασυνήθιστα αρνητική τροπή για τους συνήθως positive thinkers, My Morning Jacket (Like A River, Thin Line). Γι'αυτό το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι ξεχωριστό. 

    The story so far 

    #10. My Morning Jacket - The Waterfall
    #11. Jamie XX - In Colour
    #12. The Decemberists - What A Terrible World, What A Beautiful World
    #13. Beach House - Thank Your Lucky Stars
    #14. Clutch  - Psychic Warfare
    #15. El Vy - Return to the Moon
    #16. Kurt Vile - B'lieve I'm Goin' Down
    #17. Wilco - Star Wars
    #18. Foals - What Went Down
    #19. The Maccabees - Marks To Prove It
    #20. CHVRCHES - Every Open Eye